Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen zelf bestrijden

Heb je last van bedwantsen in huis en wil je bedwantsen zelf bestrijden? Wij vertellen je hier hoe je bedwantsen zelf bestrijden kan. Verschillende bestrijdingsmiddelen worden toegelicht. Lukt het bedwantsen zelf bestrijden niet, dan helpen wij je graag met het bestrijden van bedwantsen.

Bedwantsen herkennen

Allereerst moet je leren hoe je bedwantsen kan herkennen. Veel mensen komen pas achter een bedwantsenplaag als ze gebeten zijn. Hoe kan je bedwantsen in huis herkennen?

  • Controleer je beddengoed. Bloedvlekjes en huidschilfers geven aanwezigheid van bedwantsen weer.
  • Controleer je matras. Haal het beddengoed van het matras af en controleer de naden van het matras op bedwantsen, larven en eitjes.
  • Controleer andere plekken in je slaapkamer. Vaak treffen we bedwantsen aan in nachtkastjes, stopcontacten en gordijnen.

Bedwantsen zelf bestrijden met bestrijdingsmiddelen

Bedwantsen zelf bestrijden is mogelijk met bestrijdingsmiddelen. Voorbeelden van bestrijdingsmiddelen zijn bedwantsenspray of een bedwantsenval. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing aandachtig door. Bedwantsenspray dien je op alle plekken te spuiten waar bedwantsen en hun eitjes en larven zitten. Een bedwantsenval zet je op strategische plekken neer, zodat je bedwantsen in de val lokt. Het lastige met deze bestrijdingsmiddelen is dat het moeilijk is om alle bedwantsen te bestrijden.

Controleer of de bestrijding is gelukt

Nadat je de ruimte behandeld hebt met een bestrijdingsmiddel, is het tijd om te controleren of de bestrijding gelukt is. Hiervoor kun je de volgende twee producten gebruiken:

  • Bedwantsen detectie: dit is een plaatje waar lijm op zit. Aanwezige bedwantsen kruipen in het doosje en blijven kleven aan de lijm. Controleer elke dag of er bedwantsen in zitten.
  • Bedwants monitor: dit is een klein pakketje met verschillende lagen, waar de bedwantsen ook graag in kruipen. Plaats dit product op verschillende plekken in je slaapkamer. Check elke dag of er bedwantsen zijn ingekropen.

Geen bedwantsen gevonden? Dan heb je waarschijnlijk de plaag bestreden. De kans is echter nog steeds aanwezig dat je niet alle eitjes en larven bestreden hebt.

Laat bedwantsen bestrijden door een professional

We raden iedereen aan om bij een bedwantsenplaag een professionele ongediertebestrijder in te schakelen om de bedwantsen te bestrijden. Waarom niet bedwantsen zelf bestrijden? Wij hebben hier onze redenen voor:

  • Bedwantsen worden steeds resistenter voor particuliere bestrijdingsmiddelen, ook het werken hiermee brengt de nodige risico’s met zich mee.
  • Je moet niet alleen bedwantsen bestrijden, maar ook de eitjes en de larven.
  • Het slagingspercentage bij zelf bedwantsen bestrijden is heel laag. Je schaft middelen aan, maar waarschijnlijk schakel je uiteindelijk alsnog een ongediertebestrijder in. Dit kost tijd, geld en moeite.