Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen voorkomen

Bedwantsen voorkomen is beter dan genezen. Hoe kun je ervoor zorgen dat je de kans op bedwantsen zo klein mogelijk maakt? Er zijn een aantal factoren die je zelf in de hand hebt, wij leggen je uit hoe en wat. Toch nog bedwantsen geconstateerd? Zorg dan dat je ze zo snel mogelijk laat bestrijden!

Controleer hotelkamers

Doordat iedereen tegenwoordig meer reist, is het ideaal voor bedwantsen om van de ene plek naar de andere plek te komen. Vooral hotelkamers hebben vaak last van bedwantsen. Als het probleem niet professioneel aangepakt wordt door hoteleigenaren wordt het een enorme bedwantsenplaag. Controleer dus altijd je hotelkamer voordat je er echt gaat slapen. Hoe doe je dit?

  • Laat je bagage buiten staan.
  • Controleer het beddengoed op bloedsporen en schilfers.
  • Haal het beddengoed van het bed af en controleer de hoeken en naden van het matras.

Check tweedehands spullen

Waar we nu ook meer van houden, is het aanschaffen van tweedehands spullen. Steeds meer mensen gaan naar een kringkoop om daar een bank of bed aan te schaffen. Ook hierin kunnen bedwantsen verstopt zitten. Als je iets leuks bij de kringloop bijvoorbeeld ziet staan, check de meubels dan op aanwezige bedwantsen. Als je dit niet doet, haal je de bedwantsen mogelijk in huis en verspreiden ze zich daar.

Bedwantsen voorkomen? Was je spullen op 60 graden

Zodra je op reis bent geweest en je hebt op andere plekken geslapen, is de kans aanwezig dat je bedwantsen met je mee hebt genomen. Ter preventie is het raadzaam om alles direct op een hoge temperatuur te wassen. Stop de inhoud van je reistas, zoals kleding, in een vuilniszak en breng de vuilniszak naar de wasmachine. Het is zelfs heel goed om je reistas te wassen op een hogere temperatuur dan 60 graden. Dit alles ter preventie, je voorkomt hiermee bedwantsen in je leefomgeving!

Bedwantsen detecteren

Heb je met je blote oog geen bedwantsen gevonden? Dan is er nog een middel waarmee je bedwantsen 100% uitsluit. Er zijn bedwantsen detectieproducten te koop. Zo bestaat er bijvoorbeeld een kleefplaat met 4 ingangen. Aanwezige bedwantsen kruipen hierin en blijven plakken aan de lijm. Dit is een geschikt middel om eventuele bedwantsen op te sporen. Blijft de kleefplaat na een aantal dagen leeg, dan weet je zeker dat je geen bedwantsen hebt in je leefomgeving.