Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Huismiddeltjes tegen bedwantsen

Bedwantsen is ontzettend vervelend ongedierte. Ze houden zich schuil in je huis, vooral in je slaapkamer en bijten je ‘s nachts. Deze huismiddeltjes helpen je om bedwantsen te voorkomen, te bestrijden en de beten van het ongedierte te verzachten. Geen succes met onderstaande huismiddeltjes tegen bedwantsen? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in.

Breng toverhazelaar aan op je huid

Ben je in je slaap aangevallen door bedwantsen en ben je wakker geworden met jeukende bultjes? Breng dan toverhazelaar aan op de beten. Dit is een biologisch kruid en verzacht, kalmeert en desinfecteert de bedwantsenbeten. Het is namelijk heel belangrijk dat je niet aan de beten krabt. Je loopt dan veel meer kans op een infectie.

Maak je huis schoon met tea tree olie

Bedwantsen houden absoluut niet van de geur van tea tree olie. Voeg een paar druppels van deze olie toe aan je emmer met water. Maak je huis hiermee grondig schoon. Het is zelfs mogelijk om een mix te maken van deze olie en water om het zodoende als een spray te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld je matras met het middel behandelen.

Was alles op een temperatuur van 60 graden

Heb jij het vermoeden dat je bedwantsen in huis hebt? Was dan alles grondig. Stop je kleding en beddengoed in een vuilniszak en breng het direct naar de wasmachine. Bij een temperatuur hoger dan 60 graden overleven de bedwantsen het niet. Als jouw kledingstukken niet tegen deze hoge temperatuur kunnen, wikkel dan de items in folie en leg het in de vriezer voor 48 uur. Ook hiermee bestrijd je bedwantsen.

Huismiddeltjes tegen bedwantsen: munt- en lavendelolie

Er bestaan verschillende geurkaarsjes van munt- en lavendelolie. Verspreid deze geuren door je woning en bedwantsen blijven weg. Daarnaast ruikt je huis ook nog eens heerlijk. Heb je geen geurkaarsjes in huis, maar wel de olie? Dan kun je hetzelfde doen als met tea tree olie. Voeg een paar druppels toe aan je schoonmaakwater en de bedwantsen houden het voor gezien.

Zet je stoomstrijkijzer in tegen bedwantsen

Net zoals dat bedwantsen niet tegen hitte en kou kunnen, overleven ze stoom ook niet. Het is dus mogelijk om je strijkijzer op de stoomstand te zetten en behandel al je beddengoed ermee. Heb je bedwantsen in je matras zitten? Dan heb je toch nog hulp nodig van een professionele ongediertebestrijder. Hulp van een professional is overigens sowieso aan te raden om bedwantsen te bestrijden.