Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Tips tegen bedwantsen

Een nachtmerrie voor iedereen: kleine, bloedzuigende insecten in je slaapkamer. Hoe zorg jij ervoor dat bedwantsen niet terecht komen in jouw leefomgeving en de kans krijgen om jou ’s nachts te bijten? Lees onderstaande tips en volg ze op, want bedwantsen voorkomen is vele malen makkelijker dan bestrijden.

Tip 1 – Kies voor licht beddengoed

Het klinkt gek, maar bedwantsen houden niet van licht beddengoed. Dit komt vooral, omdat ze overdag niet gezien willen worden en daarom altijd op zoek zijn naar donkere plekken. Wit, geel of groen beddengoed is veel te licht voor ze en kiezen daarom liever voor rood of zwart beddengoed.

Tip 2 – Denk niet dat je bedwantsen alleen in hotels kunt oplopen

Laat de naam bedwants je niet van de wijs brengen. Bedwantsen zitten niet alleen in bedden, maar in feite vind je ze overal waar mensen zijn. Openbare plekken bijvoorbeeld vind je ze veel, zoals op scholen, in restaurants en in winkels. Ook op vliegvelden, in treinen en bussen zijn bedwantsen vaak te vinden.

Tip 3 – Was je beddengoed meerder keren per maand

Als jij je beddengoed regelmatig wast, verklein je de kans op een bedwantsenplaag. Een wasbeurt van minimaal 60 graden zorgt ervoor dat bedwantsen die in je beddengoed zitten het niet overleven. Zodra jij je bed verschoont, check dan ook even de naden van je matras waar bedwantsen vaak hun eitjes leggen.

Tip 4 – Ga zorgvuldig met je bagage om

Bedwantsen in je leefomgeving ontstaan doordat je ze vaak zelf met je meegenomen hebt in je bagage. Ga daarom als volgt om met je bagage bij thuiskomt:

  • Pak een vuilniszak en stop daar al je wasgoed in.
  • Was je spullen op een hogere temperatuur dan 60 graden.
  • Het beste is om ook je reistas te wassen.

Mocht je bedwantsen meegenomen hebben, dan geef je ze geen kans in je leefomgeving, omdat je alles op een hoge temperatuur gewassen hebt.

Tip 5 – Controleer je hotelkamer, voordat je er gaat slapen

Hotels worden steeds vaker geconfronteerd met bedwantsen. Zodra jij een nachtje ergens anders gaat slapen, dien je eerst de hotelkamer te controleren op aanwezige bedwantsen. Volg onderstaande stappen op:

  • Laat je bagage buiten staan.
  • Controleer het beddengoed op bloedvlekjes en huidschilfers en check het matras zelf ook op aanwezige bedwantsen of eitjes bij de naden en hoeken.
  • Bekijk ook nachtkastjes, stopcontacten en gordijnen op bedwantsen.