Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen en gezondheid

Het is heel logisch dat jij je direct zorgen maakt op het moment dat je bedwantsenbeten aantreft op je huid. Eerst denk je aan muggenbulten, maar de door de hoeveelheid bultjes, de plekken waar ze zitten en de hevige jeuk weet je het zeker: je bent aangevallen door bedwantsen. Van muggenbulten weet je echter dat ze geen kwaad kunnen, maar van bedwantsenbeten weet je niet zoveel. Zijn bedwantsen schadelijk voor je gezondheid?

Bedwantsenbeten en onze gezondheid

In principe zijn bedwantsenbeten niet schadelijk voor onze gezondheid. Let op, dit is een ander verhaal als je de bedwantsen niet bestrijdt en ze je elke avond te grazen nemen. Dat is niet echt goed voor je gezondheid. Ben je eenmalig gebeten en pak je het probleem direct aan, dan hoef jij je geen zorgen te maken. Het is wel belangrijk dat je goed met de beten om gaat.

Krab niet aan bedwantsenbeten

Het belangrijkste is dat je de beten met rust laat. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want een bedwantsenbeet jeukt enorm. Krab niet aan jouw bedwantsenbeten. Je loopt kans op een infectie als je de bultjes openkrabt. Hieronder een aantal tips hoe je met de jeuk van de beet omgaat:

  • Was je huid met zeep en koud water, dit verlicht de jeuk.
  • Koop een verlichtende zalf bij de apotheek.
  • Heb je de plekjes een beetje opengekrabd, koop dan ook een ontstekingsremmende zalf.

Allergische reactie door bedwantsenbeet

Sommigen reageren allergisch op een bedwantsenbeet. Bij een allergische reactie krijg je ernstige jeuk en last van benauwdheid. Wij adviseren je dan om naar de huisarts te gaan. In dit geval is het nog veel belangrijker dat je de bedwantsen direct bestrijdt, zodat je niet vaker gebeten wordt. Dat geldt overigens sowieso, want als je te vaak door bedwantsen wordt gebeten, krijg je op den duur last van bloedarmoede.

Bedwantsenbeten laten geen blijvende schade achter op je huid

Een beet van een bedwants verdwijnt vanzelf na een aantal dagen. Echter wanneer je ze echt openkrabt, kan er een litteken achterblijven. Dus probeer echt niet aan de plekken te zitten. Schaf direct een verlichtende zalf aan. En bestrijd het ongedierte!

Direct bestrijden

Om ervoor te zorgen dat je niet nog een keer gebeten wordt door bedwantsen, is het heel belangrijk dat je diezelfde dag nog contact opneemt met een professionele ongediertebestrijder om bedwantsen te bestrijden. Je moet direct een einde maken aan een bedwantsenplaag. Met speciale bestrijdingsmethoden wordt de bedwantsenplaag snel en effectief bestreden.