Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen in bed

Bedwantsen behoren tot de insecten die zich het beste kunnen verstoppen. Daardoor merk je ze ook pas in een laat stadium op. Dit zorgt direct voor het volgende probleem, de volwassen bedwantsen krijgen alle tijd om zich voort te planten. Naast de volwassen bedwantsen heb je dus waarschijnlijk ook eitjes en larven in je slaapkamer. Wat moet je doen als je bedwantsen in bed hebt?

Waar verstoppen bedwantsen zich?

Bedwantsen verstoppen zich overal in de slaapkamer. De kans is groot dat je ze aantreft op de volgende plekken:

  • In de naden van je matras
  • Bij plinten en stopcontacten
  • Tussen de gordijnen

Bedwantsen zijn erg klein en overdag niet actief, dus we zien ze eigenlijk niet. Daarnaast zijn de eitjes van bedwantsen zo klein dat we ze met het blote oog bijna niet kunnen zien. Bedwantsen, de larven en de eitjes worden vaak pas zo laat opgemerkt, dat ze uiteindelijk de kans krijgen om ons ’s nachts te bijten.

Waarom kiezen bedwantsen voor je bed?

Mensen bieden de voeding die bedwantsen nodig hebben, namelijk ons bloed. Ze krijgen de meeste kans om toe te slaan terwijl wij slapen. Daarnaast vinden ze de warmte die wij afgeven in onze slaap ook heel fijn. En de derde reden is dat ze plekken zoeken waar ze zuurstof ontvangen. Dit geven wij ruim, terwijl we slapen.

Hoe komen bedwantsen in mijn bed?

Veelal horen wij verhalen van mensen die tijdens hun vakantie in een hotel slapen en de volgende dag wakker worden met beten van bedwantsen. Dit komt regelmatig voor in hotels, omdat mensen komen en gaan. Bedwantsen zijn namelijk heel goed in het onopvallend meereizen in bagage. Vervolgens zetten wij onze tas op bed en zo krijgen de kleine beestjes de kans om zich direct op de nieuwe plek te verstoppen. Daar leggen ze eitjes en een bedwantsenplaag is het gevolg.

Bedwantsen in bed aangetroffen, wat nu?

Het is vrijwel onmogelijk om bedwantsen zelf te bestrijden. Dit komt door een aantal redenen:

  • Naast volwassen bedwantsen moet je ook de eitjes en larven bestrijden.
  • Bedwantsen raken steeds meer resistent voor bestrijdingsmiddelen.
  • Het is lastig te bepalen waar de bedwantsen in je huis allemaal zitten.

Particuliere bestrijdingsmiddelen tegen bedwantsen zijn niet effectief genoeg. Gelukkig kennen professionele ongediertebestrijders methoden waarmee je bedwantsen bestrijden kan.