Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen in hotels

Voor hoteleigenaren zijn bedwantsen in hotels een enorme ramp. En steeds vaker worden ze met dit ongedierte geconfronteerd. Het is heel belangrijk dat hoteleigenaren direct professionals inschakelen om de bedwantsen te bestrijden, anders wordt het echt een gigantisch probleem en blijven gasten uiteindelijk weg.

Je treft bedwantsen aan in het hotel en dan?

Je gaat heerlijk een weekendje weg, je verblijft in een mooi hotel. Alles lijkt perfect, tot je ’s ochtends wakker wordt met vreemde bultjes op je lichaam. Na wat onderzoek, weet je het zeker: je hebt in een bed geslapen met bedwantsen. Wat moet je nu doen?

  • Maak direct een melding bij de receptie.
  • Slaap niet nog een nacht in de kamer, pak al je spullen bij elkaar en verhuis naar een andere kamer.
  • Controleer naast je kamer ook je bagage op bedwantsen voordat je in dit hotel blijft.

Hotelkamer checken op bedwantsen

Als je het hotel nog een kans wilt geven en ze bieden je een andere kamer aan, volg dan onderstaande stappen uit om te voorkomen dat je opnieuw gebeten wordt door bedwantsen:

  • Check je bagage op bedwantsen en laat deze eerst buiten de nieuwe kamer.
  • Bekijk het beddengoed op bloedvlekjes en schilfers afkomstig van bedwantsen
  • Controleer de naden van het matras op aanwezige bedwantsen en check ook andere plekken in de kamer of er eitjes, larven of bedwantsen zitten.

Heb jij niets vreemds aangetroffen, dan kun je gebruik maken van de kamer.

Controleer je bagage bij thuiskomst

Heb jij geslapen in een kamer met bedwantsen en ga je weer naar huis? Neem dan niet je bagage mee je eigen slaapkamer in. Was direct alles op 90 graden en breng je tas naar een wasserij. Doe je dit niet, dan is de kans groot dat je over een aantal weken in je eigen slaapkamer gebeten wordt door de bedwantsen. De bedwantsen kruipen namelijk in de bagage en zo verspreiden de beestjes zich in rap tempo.

Bedwantsen in hotels sterk in opmars

Voor hoteleigenaren is het dus echt een grote nachtmerrie als een gast bij de receptie meldt dat er bedwantsen in de kamer aangetroffen zijn. Allereerst moet de hoteleigenaar een goede andere optie aanbieden aan de gast. Anders is de kans groot dat de gast ontevreden weggaat met negatieve reviews als gevolg. Vervolgens dient de hoteleigenaar het probleem direct op te lossen. Dit kost geld, maar wanneer het probleem niet aangepakt wordt, kan het hotel na een tijd zijn deuren sluiten.