Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen in huis

Meestal merkt men bedwantsen in huis op wanneer je wakker wordt met bedwantsenbeten op je lichaam. Dit komt omdat bedwantsen zich overdag niet laten zien, want pas ’s nachts worden de kleine beestjes actief. Het is een groot probleem als blijkt dat je bedwantsen in huis hebt. De laatste jaren blijken bedwantsen steeds resistenter te worden tegen bestrijdingsmiddelen. Gelukkig weten professionals met speciale methoden de beestjes nog steeds te bestrijden.

Hoe merk je bedwantsen in huis op?

Er zijn een aantal symptomen waaraan je de aanwezigheid van bedwantsen kunt opmerken:

  • Je wordt wakker met meerdere jeukende, rode bultjes
  • Er zitten bloedvlekjes in je beddengoed
  • Je vindt schilfers in je bed

Hoe komen bedwantsen in jouw huis?

Hoe zijn bedwantsen in mijn huis gekomen? Heb je pas in een hotel of iets dergelijks gezeten, dan is de kans groot dat jij de bedwantsen die daar zaten via je bagage mee hebt genomen naar huis. Doordat men steeds vaker reist, is er een opmars van bedwantsen. Voor hotels en andere accommodaties is dit een daadwerkelijk probleem. Doordat het ongedierte lastig te bestrijden is, krijgen bedwantsen veel tijd om zich te vermenigvuldigen en te verspreiden.

Zorg goed voor je bagage tijdens een reis

Wil je voorkomen dat je bedwantsen na een fijne vakantie mee naar huis neemt, zorg dan goed voor je bagage. Het beste volg je onderstaande stappen op om het risico van bedwantsen in je huis te verkleinen:

  • Zet je bagage bij thuiskomst absoluut niet direct in de slaapkamer neer.
  • Het is het beste om je bagage een aantal dagen in de schuur te laten staan, daar waar het koud is, om te controleren of er bedwantsen in zitten.
  • Stop direct je was in de wasmachine en was alles op 90 graden.

Na een aantal dagen kun jij je tas uit de schuur halen en opbergen in huis. Als jij je bagage meeneemt je slaapkamer in, kruipen de bedwantsen uit je tas en verstoppen zich direct. Jij hebt niets door, tot het moment dat je wakker wordt met rode bultjes op je benen.