Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen in kleding

Je schrikt uiteraard enorm als je bedwantsen in je slaapkamer aantreft. Je weet dan ook gelijk dat ze waarschijnlijk niet alleen rondom je bed zitten, maar ook op andere plekken, zoals in je kledingkast. Wat moet je doen nu je bedwantsen in kleding hebt? Alles weggooien? Of is er nog een oplossing? Ja, die is er! Schakel wel gelijk een professionele ongediertebestrijder in. Daarnaast kun je zelf een aantal zaken uitvoeren. Het belangrijkste is: kom direct in actie! Geef het ongedierte geen minuut langer de tijd.

Was al je kleding

De kans is groot dat de bedwantsen inmiddels ook de weg gevonden hebben naar je kledingkast. En dan te weten dat bedwantsen wel 8 maanden zonder bloed kunnen. Wat moet je doen?

  • Pak een vuilniszak.
  • Stop alle kleding in de vuilniszak.
  • Breng de vuilniszak rechtstreeks naar je wasmachine.
  • Was alles op een temperatuur hoger dan 60 graden.
  • Maak vervolgens je kledingkast helemaal schoon.

Het is heel belangrijk dat je de vuilniszak gebruikt, anders verspreid je de bedwantsen zelf door je huis.

Bevries je kleding

Misschien heb je items in je kledingkast, die je niet wilt wassen op een hogere temperatuur dan 60 graden. Wat moet je dan? Gelukkig is er nog een tweede optie.

  • Doe hetzelfde als daarnet: stop de items in een vuilniszak.
  • Ga naar je vriezer en wikkel de kleding in plasticfolie.
  • Vervolgens stop je de kledingstukken in de vriezer en laat het hier voor minimaal 48 uur liggen.

Bedwantsen overleven hitte en kou niet

De enige manier om zelf uit je kleding te halen, is hitte en kou. Zodra jij je kleding gaat behandelen, dient een professionele ongediertebestrijder je hele slaapkamer te behandelen. Doe je dit niet? Dan los je het probleem niet op. Voor je het weet, zitten ze dan weer in je kleding.

Voorkom bedwantsen in kleding in de toekomst

Bestrijding door een professional lost het huidige bedwantsenprobleem op. Het geeft je uiteraard geen garantie dat je in de toekomst niet weer te maken krijgt met bedwantsen. Ga je een weekend weg? Laat bij thuiskomst je bagage een nachtje in de schuur staan. Zo voorkom je dat de kleine beestjes zich weer direct nestelen in je slaapkamer en kledingkast.