Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Hoe kunnne we de uitbraak van bedwantsen in Maastricht bestrijden?

Bedwant op witte achtergrond

Hij staat met stip op nummer één bij het ongedierte waarmee bestrijdingsbedrijven in Maastricht steeds vaker te maken krijgen: de bedwants. Volgens elk professioneel bedrijf voor ongediertebestrijding in Limburg is Maastricht qua bedwantsen de grootste brandhaard. Na de Tweede Wereldoorlog lukte het lange tijd om dit plaagdier uit te bannen uit Nederland, maar door aangescherpte regels op het gebied van pesticiden zijn de bedwantsen terug van weggeweest.

Dat betekent voor mensen in Maastricht dus het nodige gejeuk, vieze bloedplekjes in kleding en beddengoed en irriterende rode bultjes op de huid. De toename komt doordat we meer reizen, bedwantsen neemt u zonder het te weten gewoon mee via de meubels in bussen en treinen. Ook het beddengoed in hotels of bureaustoelen in kantoren zijn is een bekende boosdoener. Mogelijk is dit een verklaring, gezien de grote hoeveelheid hotels in Maastricht en overig Limburg.

Herkennen: hoe weet u zeker of de hinder van bedwantsen is?

Bedwantsen herkennen in huis is lastig, want een groot deel van de dag verstoppen ze zich. Ze komen uitsluitend uit hun holletje om voedsel te vinden. U kunt het in feite pas merken na gekriebel en een beet.

Als dit ongedierte uw bloed heeft afgetapt, ziet u een soort van muggenbulten op uw huid. Een ander herkenbaar spoort is heel kleine bloedvlekjes op beddengoed of andere plekken waar ze de temperatuur prettig vinden.

Deze typische nachtdieren zijn dol op uw adem en lichaamswarmte, en hebben het voorzien op uw bloed. Dit houdt dit ongedierte in leven en stelt ze in staat om heel veel eitjes te leggen.

Wat is een goede aanpak tegen bedwantsen bij u in Maastricht?

  1. Sinds er geen effectieve anti bedwants bestrijdingsmiddelen meer mogen worden gekocht in Maastricht, moet u vanwege de lage dosering op zoek gaan naar andere middelen om de overlast van bedwantsen te voorkomen, uitroeien en verdelgen. U kunt het vergelijken met paracetamol waarbij driekwart van de werkzame stof is verwijderd. In dat geval komt u ook niet van uw hoofdpijn af. Wat u ook doet, zorg altijd dat u op tijd bent, want dit snel voortplantende insect blijft zich maar voortplanten!
  2. Ook is er nog een tweede probleem bij de bestrijding van dit insect: een deel van deze insecten is reistent geworden voor de pesticiden. Volgens onderzoek door de universiteit van Amsterdam is er in tien jaar tijd een toename van bedwantsen in Nederland tot wel vijfhonderd procent. Hierbij geldt dat Maastricht en overig Limburg het ergst eraan toe zijn.
  3. In feite is een serieuze plaag van bedwantsen alleen te bestrijden met de middelen van een echte ongediertebestrijder. Deze is immers gecertificeerd om zware vormen van bedwantsen gif te gebruiken, die wél effectief in aanpak is. Vraag zo spoedig mogelijk een inspectie aan bij een deskundige in ongedierte bestrijden, want na het signaleren van deze insecten zal u zien dat ze zich net zo snel kunnen verspreiden als muizen of wespen.