Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen uitslag

Je wordt wakker en je merkt direct uitslag op aan je lichaam. Wat is dat nou weer? Muggen steken eigenlijk nooit meerdere keren op een plek. Bedwantsen daarentegen staan erom bekend. Zie je veel beten rond eenzelfde plek? Dan mag je eigenlijk direct concluderen dat je last hebt van bedwantsen uitslag.

Bedwantsenbeten

Bedwantsen voeden zich met menselijk bloed. Ze prikken hun snuit in je huid en door middel van hun speeksel verdoven ze de plek een beetje. Jij voelt er vrijwel niets van. Toch beweeg je een beetje tijdens je slaap. De bedwants wordt dan gestoord en begint dicht bij de eerste beet opnieuw met bloed zuigen. Hoe merk jij de bedwantsenbeten op? Doordat de plekjes op een gegeven moment ontzettend gaan jeuken.

Je bent gebeten door een bedwants, moet jij je nu zorgen maken?

Eigenlijk zijn beten van bedwantsen ongevaarlijk. Toch zijn er een aantal dingen waarmee je rekening moet houden als je gebeten bent door bedwantsen. In deze gevallen is het verstandig om contact op te nemen met de huisarts.

  • Je kunt de jeuk niet weerstaan, begint te krabben en er ontstaat een infectie.
  • Je lichaam geeft een allergische reactie af op de bedwantsenbeten.
  • Je hebt al tijden last van bedwantsenbeten met bloedarmoede als gevolg.

Allergische reactie door bedwantsen uitslag

Als jouw lichaam een allergische reactie geeft op bedwantsenbeten heb je de volgende symptomen:

  • Ernstige jeuk
  • Blaarvorming
  • Benauwdheid

Sommige mensen zijn gevoelig voor beten van insecten en vertonen direct een allergische reactie. Het is goed om je eigen gezondheid in de gaten te houden als je geconstateerd hebt dat je gebeten bent door bedwantsen. Vertrouw je het niet? Neem dan contact op met je huisarts.

Hoe ga je om met bedwantsenbeten?

De bultjes gaan na een kleine week vanzelf weg. De jeuk kan echter zo erg zijn, dat je de plekjes openkrabt. Ga in dit geval naar de drogist voor een ontstekingsremmende zalf. Bedwantsenbeten jeuken veel heftiger dan bijvoorbeeld een muggenbeet. Een kalmerende en verkoelende zalf helpt ook tegen de jeuk. Zodra je namelijk aan de bultjes gaat zitten, is de kans groot dat jij je huid openkrabt en vervolgens loop je kans op infectie.

Pak het probleem aan en voorkom dat je opnieuw gebeten wordt

Naast het feit dat je goed de bedwantsenbeten moet verzorgen, is het heel belangrijk dat je het probleem aanpakt, namelijk het ongedierte bestrijden. Bedwantsen zelf bestrijden is lastig. Neem daarom direct contact op met een ongediertebestrijder en voorkom dat je opnieuw in je slaap gebeten wordt.