Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsenbeet

Je wordt wakker en je treft verschillende rode, jeukende bultjes aan op je lichaam. Ben je aangevallen door muggen? Heb je last van vlooien? Of zijn het bedwantsenbeten? Wat moet je doen? Hoe ziet een bedwantsenbeet eruit? Hoe moet je ze behandelen? En zijn ze gevaarlijk voor je gezondheid? Logische vragen! Wij geven je hier antwoord op deze vragen.

Verschil tussen muggenbeten en bedwantsenbeten

Zodra je wakker wordt en je ziet verschillende rode plekjes op je huid en ze jeuken ook nog eens enorm, dan denk je waarschijnlijk eerst aan een muggenbeet. Het kan dus echter ook een bedwantsenbeet zijn. Wat is het verschil tussen de beten?

  • Muggen steken vaak op plekken van het lichaam die buiten de dekens komen. Een bedwants zit echt in je bed en kruipt tot ver onder je dekens. Door bedwantsen word je dus ook gebeten in meer bedekte plekken van het lichaam.
  • Bij bedwantsen zie je maak meerder bultjes bij elkaar. Deze ontstaan doordat bedwantsen gestoord wordt tijdens het voeden en vervolgens weer verder gaat. Bedwantsenbeten zitten dus vaak in een patroon en muggensteken zijn totaal willekeurig.
  • Een bedwantsenbeet laat in het midden van het vlekje een puntje zien, dit is niet het geval bij een muggenbeet.

Hoe behandel je bedwantsenbeten?

In principe gaan bedwantsenbeten na een weekje vanzelf weg. De jeuk maakt echter het hebben van een bedwantsenbeet heel vervelend. Je moet eigenlijk niet de bultjes krabben, omdat je dan het gevaar op infectie loopt. Kan je de jeuk niet weerstaan? Behandel de beet dan als volgt:

  • Was je huid goed met zeep en koud water
  • Smeer een verzachtende zalf op de bedwantsen uitslag
  • Breng ook een ontstekingsremmende zalf aan

Bedwantsenbeet en je gezondheid

Een bedwantsenbeet is niet direct gevaarlijk voor je gezondheid. Bedwantsen brengen geen bacteriën of ziektes over. Er zijn echter wel een aantal zaken waar je rekening moet houden in relatie tot je gezondheid:

  • Je bestrijdt de bedwantsenplaag niet en wordt elke nacht door het ongedierte gebeten. Dit is niet goed voor je! Op den duur kan zelfs bloedarmoede ontstaan.
  • Je kunt de jeuk van de beet niet weerstaan en je krabt de plekken open. Je loopt dan kans op infectiegevaar. Ga naar je huisarts en laat je een antibioticakuur voorschrijven.
  • Je bent allergisch voor bedwantsenbeten en krijgt een allergische reactie. Ga direct naar de huisarts! Ook hiervoor krijg je waarschijnlijk antibiotica voorgeschreven.

Bestrijd het ongedierte!

Uiteraard wil je geen bedwantsen in huis. Heb je ze dan toch, dan is het beter dat je ze ontdekt voordat ze kans krijgen om je te bijten. Constateer je pas bedwantsen nadat je al gebeten bent, ga dan direct over tot bedwantsenbestrijding. Neem contact op met een professionele ongediertebestrijder. Binnen no-time is je omgeving weer ongediertevrij!