Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Weetjes over bedwantsen

Ondanks dat bedwantsen wereldwijd een steeds groter probleem vormen, weten veel mensen niet van het bestaan van dit ongedierte af. Vergroot je kennis over deze kleine insecten. Lees hieronder tal weetjes over bedwantsen.

Wist je dat bedwantsen je kunnen bijten in je slaap?

Bedwantsen leven graag in slaapkamers. Zodra jij lekker ligt te slapen, kruipen ze op je. Ze bijten je en voeden zich met jouw bloed. Je merkt er niets van, omdat ze met hun speeksel je huid een beetje verdoven. Pas de volgende ochtend als je wakker wordt, merk je de plekjes op omdat ze enorm jeuken.

Wist je dat beten van bedwantsen na een week vanzelf verdwijnen?

Beten van bedwantsen zijn ongevaarlijk voor ons, mits we geen allergische reactie vertonen. Daarnaast is het heel belangrijk om niet aan de bultjes te krabben. Doe je dat wel, dan loop je kans op een infectie. Laat je de plekjes met rust en verzorg je ze met een verlichtende zalf? Dan verdwijnen de beten vanzelf na een kleine week.

Wist je dat bedwantsen een steeds groter probleem worden in de wereld?

Doordat iedereen tegenwoordig meer en meer reist, verspreiden wij zelf alle bedwantsen. De bedwantsen kruipen onopgemerkt in je bagage, gaan met je mee naar huis en kruipen daar lekker je slaapkamer binnen. Er is daardoor een grote opmars van bedwantsen in de wereld.

Wist je dat hoteleigenaren soms de deuren moeten sluiten vanwege bedwantsen?

Voor hoteleigenaren zijn bedwantsen een grote nachtmerrie. Doordat het een komen en gaan is van mensen in hotels, verspreiden de bedwantsen zich in razendsnel tempo. Als een hotel vervolgens een bedwantsenplaag niet serieus neemt en het ongedierte niet op een professionele manier bestrijdt, moet het op een gegeven moment sluiten. Dit komt omdat nare ervaringen tegenwoordig gedeeld worden op het internet. Mensen boeken geen hotelkamer meer in een hotel met bedwantsen.

Wist je dat bedwantsen zelfs diep in een matras kunnen zitten?

Bedwantsen nestelen zich regelmatig diep in het matras. Dit is echt een probleem, want hoogstwaarschijnlijk leggen ze daar ook eitjes. Met een speciale bestrijdingstechniek, uitgevoerd door professionele ongediertebestrijders, is het mogelijk om het matras weer bedwantsen-vrij te maken.

Nog meer weetjes over bedwantsen?

Benieuwd naar nog meer weetjes over bedwantsen? Lees onze website eens rustig door of neem contact op met onze bedwantsenbestrijder. Wij kunnen je alles vertellen over bedwantsen.