Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsbestrijdingsmiddelen

Heb je last van bedwantsen en wil je bedwantsen zelf bestrijden? Dat kan met speciale bedwantsbestrijdingsmiddelen, zoals bedwantsensprays en bedwantsenvallen! Zorg dat je alle bedwantsen meeneemt in de bedwantsenbestrijding. Lukt de bedwantsenbestrijding met de bedwantsbestrijdingsmiddelen niet? Dan kan je alsnog een ongediertebestrijder inschakelen.

Bedwantsenbestrijdingsmiddelen van vroeger

Vroeger legden ze voor het slapen gaan blaadjes van de bonenplant rond het bed, waar de bedwantsen op af kwamen. Deze blaadjes hebben minuscule haartjes waar bedwantsen aan bleven plakken. Zodra men wakker werd, werden de blaadjes bij elkaar geraapt en verbrand. Zo ving men de bedwantsen en bestreden ze het ongedierte. Deze bedwantsbestrijdingsmiddelen zijn echter behoorlijk achterhaald.

Bedwantsenspray

Het is mogelijk om met een bedwantsenspray bedwantsen te bestrijden. Spuit de bedwantsenspray op alle plekken waar de bedwantsen zich schuil houden. Dit is ook meteen het lastige. Je dient namelijk alle bedwantsen te bestrijden, dus ook de larven en de eitjes. Deze zijn echter vaak lastiger te vinden. Daarnaast is bedwantsenspray schadelijk, dus pas op dat kinderen en/of huisdieren hier niet mee in aanraking komen.

 

Bedwantsenval

Bij een bedwantsenval worden bedwantsen aangetrokken door warmte. Vervolgens zitten bedwantsen in de val en blijven ze plakken door de lijm. Deze lijmval werkt als volgt:

  • Plaats de bedwantsenval onder je bed.
  • Steek de stekker in het stopcontact.
  • Het apparaatje wordt warm, waar de bedwantsen zich door voelen aangetrokken.
  • Daarnaast zit een bepaalde hoeveelheid lokstof in het apparaatje, waardoor de bedwantsen nieuwsgierig worden.
  • De bedwantsen lopen de val binnen en blijven vervolgens aan de lijm plakken en gaan dood.

Bedwantsbestrijdingsmiddelen niet effectief?

Zelf bedwantsen bestrijden met bedwantsbestrijdingsmiddelen is bijna niet haalbaar. Simpelweg omdat je echt alle bedwantsen, alle larven en alle eitjes van bedwantsen mee dient te nemen in de bestrijding. Omdat bedwantsen zich goed schuilhouden, voorkom je bijna niet dat je enkele bedwantsen over het hoofd ziet. Wil je snel en effectief van bedwantsen af, laat dan de bedwantsen in huis bestrijden door een professionele ongediertebestrijder. De bedwantsbestrijdingsmiddelen zijn niet helemaal nutteloos, een bedwantsenval is bijvoorbeeld een goed controlemiddel of je werkelijk van de bedwantsen af bent.