Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsen bestrijden met stoom

Heb je last van bedwantsen en wil je bedwantsen zelf bestrijden? Bedwantsen bestrijden met stoom is een bestrijdingsmethode tegen bedwantsen welke je zelf kunt uitvoeren. Hoe deze bestrijdingsmethode van bedwantsen bestrijden met stoom werkt, vind je hier.

Waarom bedwantsen bestrijden met stoom?

Bedwantsen kunnen niet tegen hoge temperaturen. Met hitte kun je zowel bedwantsen, als de larven en de eitjes van bedwantsen bestrijden. Deze hitte wordt gecreëerd door middel van stoom. Het is een niet veel gebruikte bestrijdingsmethode tegen bedwantsen. Maar wat zijn nu de voordelen van bedwantsen bestrijden met stoom?

  • Bedwantsen bestrijden met stoom gebeurt zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen, waardoor het toe te passen is op allerlei voorwerpen, zoals jouw matras, vloerbedekking en gordijnen.
  • De stoom in een ruimte bereikt zo’n hoge temperatuur dat je zowel de volwassen bedwantsen, als de eitjes en larven van bedwantsen bestrijdt.
  • De hoge temperatuur stoom dringt ook diep door in bijvoorbeeld je matras, zo bereik je dus ook het ongedierte wat er ergens diep verstopt zit.

Nadelen van deze bestrijdingsmethode

Bedwantsen bestrijden met stoom kent ook nadelen. Je kunt de apparatuur namelijk niet gebruiken op plekken waar geen vocht bij mag komen. Ook moet er naast deze bestrijdingsmethode vaak alsnog chemische bestrijdingsmiddelen toegepast worden.

Professionele bedwantsenbestrijding

Je kunt proberen om bedwantsen zelf te bestrijden met deze bestrijdingsmethode. Stoomapparatuur is te huur, maar het toepassen ervan vergt enige kennis en ervaring. Deze werkwijze kennen professionele ongediertebestrijders als geen ander. Het beste is dus om professionals in te schakelen. Ook omdat er naast de stoom ook chemische bestrijdingsmiddelen nodig zijn. Je wilt immers de volledige bedwantsenplaag snel en effectief bestrijden. Wil je meer informatie over bedwantsen bestrijden met stoom? Neem dan contact op met onze ervaren bedwantsenbestrijders.