Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsenval

Heb je bedwantsen in huis ontdekt en wil je nu proberen om bedwantsen zelf te bestrijden? Een bestrijdingsmiddel tegen bedwantsen is een bedwantsenval. Hoe een bedwantsenval werkt en hoe je een bedwantsenval moet inzetten voor een effectieve bedwantsenbestrijding, vind je hier.

Hoe werkt een bedwantsenval?

Een bedwantsenval is een val met een lokstof en een verwarmingselement. Het beste is om de bedwantsenval onder je bed te plaatsen. De aanwezige bedwantsen voelen zich tot de warmte en de lokstof aangetrokken en lopen de val in. Vervolgens kunnen ze niet meer uit de val komen, omdat ze door lijmlaag op de bodem van de val vast blijven plakken. Een bedwantsenval is huisdier- en kindvriendelijk.

Een bedwantsenval bestrijdt geen eitjes en larven

Het grote nadeel van een bedwantsenval is dat het alleen volwassen bedwantsen bestrijdt. Als je een bedwantsenplaag in je slaapkamer hebt, dan zitten er ook eitjes en larven van bedwantsen. Deze vang je niet met een bedwantsenval, omdat ze er simpelweg niet naar toe kunnen komen. Daarom is een bedwantsenval niet geschikt om een hele bedwantsenplaag te bestrijden. De eitjes en larven worden op een gegeven moment namelijk volwassen bedwantsen en planten zich weer voort.

Zet een bedwantsenval in als controlemiddel

Een bedwantsenval is geen effectief bestrijdingsmiddel om een complete bedwantsenplaag te bestrijden, maar is wel goed in de volgende gevallen in te zetten:

  • Gebruik een bedwantsenval als je vermoedt dat je bedwantsen in je slaapkamer hebt. Zitten er na een aantal dagen bedwantsen in je val? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in.
  • Gebruik een bedwantsenval als controlemiddel om te kijken of de bedwantsenbestrijding succesvol is geweest. Zitten er na een aantal dagen geen bedwantsen in je val? Dan mag je ervan uit gaan dat je huis vrij is van bedwantsen.

Kies voor een professionele ongediertebestrijder als je last hebt van een bedwantsenplaag

Bedwantsen zijn lastig te bestrijden. Een bedwantsenval en een bedwantsenspray zijn bestrijdingsmiddelen die particulier verkrijgbaar zijn. Het zijn echter geen effectieve bestrijdingsmiddelen waarmee je een bedwantsenplaag bestrijdt. Kies voor een professionele ongediertebestrijder als je een bedwantsenplaag ontdekt. Met professionele bestrijdingsmiddelen worden zowel de volwassen bedwantsen, als de eitjes en larven van bedwantsen bestreden.