Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Kosten bedwantsen bestrijden

Bedwantsen zelf bestrijden of laten doen door een professionele ongediertebestrijder? Dat is waarschijnlijk een afweging gebaseerd op kosten. Maar wat zijn nu de kosten om bedwantsen te bestrijden? De kosten voor bedwantsen bestrijden hangt van verschillende factoren af.

Bedwantsen zelf bestrijden of professionele bedwantsenbestrijding?

Het zelf bestrijden van bedwantsen lijkt in eerste instantie voordeliger. Je schaft immers een bestrijdingsmiddel aan en je gaat aan de slag. De slagingskans is echter bij het zelf bestrijden van bedwantsen erg klein. Een professionele ongediertebestrijder inschakelen kost uiteraard meer dan alleen een bestrijdingsmiddel aanschaffen. Je weet dan echter wel zeker dat je bedwantsenprobleem na de komst van een professional is opgelost.

Kosten bedwantsen bestrijden afhankelijk van bestrijdingsmethode

Stel dat je bedwantsen zelf gaat bestrijden, kun je tussen verschillende bestrijdingsmiddelen kiezen. Ga je aan de slag met huismiddeltjes, dan heb je deze waarschijnlijk al in huis en vallen de kosten mee. Koop je bestrijdingsmiddelen in de winkel, dan verschilt het per product wat het gaat kosten. Het ene product is ook effectiever dan de ander en soms moet je een bestrijdingsmiddel vaker aanschaffen, omdat het de eerste keer bijvoorbeeld niet bleek te werken. En zo kun je zelf de kosten inschatten.

Des te groter de bedwantsenplaag, des te hoger de kosten

Uiteraard is de omvang van de bedwantsenplaag een factor waar het bedrag van af hangt. Gaat het om een kleine bedwantsenplaag, wat vrij snel op te lossen is? Of merk je de bedwantsen in een heel laat stadium op en zitten ze al door je hele woning? De kosten hangen dus af van de grootte van de plaag, de moeilijkheidsgraad en welke bestrijdingsmethode daarvoor moet worden gebruikt. Des te groter en moeilijker, des te hoger de kosten.

Professionele bedwantsenbestrijding uiteindelijk voordeliger

Het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder om bedwantsen te bestrijden lijkt in eerst instantie misschien duurder. Uiteindelijk merk je dat je met de keuze voor een professional beter af bent. En wel hierom:

  • Je bent gegarandeerd van de bedwantsen af.
  • Je voorkomt dat bedwantsen zich door je huis verspreiden.
  • Je loopt geen gezondheidsrisico’s met doe-het-zelf-bestrijdingsmiddelen.
  • Je krijgt adviezen om in de toekomst bedwantsen te voorkomen.
  • Je bespaart jezelf uiteindelijk tijd, geld en moeite.