Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Tips voor het bestrijden van bedwantsen

Ongedierte in je leefomgeving wil je niet. Al helemaal geen bedwantsen die je ’s nachts bijten in je slaap. Lees onderstaande tips voor het bestrijden van bedwantsen door en verklein de kans op bedwantsen in je omgeving!

Tip 1 – Ga zorgvuldig om met je bagage na een vakantie

Je hebt een heerlijke vakantie achter de rug. Je komt thuis, zet je bagage op bed en pakt rustig alles uit. Doe dit niet! Laat bij thuiskomst je bagage in de schuur staan. Pak de inhoud in een plastic zak en breng het naar de wasmachine. Was alles direct op 60 graden of hoger. Mocht je onbewust bedwantsen meegenomen hebben, dan voorkom je op deze manier dat ze in je slaapkamer komen.

Tip 2 – Verplaats geen spullen bij bedwantsenoverlast

Als je ontdekt hebt dat je bedwantsen in huis hebt, laat dan alle spullen waar ze staan. Zorg dat er geen voorwerpen uit de besmette ruimte worden verplaatst naar een andere ruimte. Mochten er bedwantsen, larven of eitjes van bedwantsen op deze spullen zitten, dan verspreid je alleen maar de bedwantsen door je hele huis. Hierdoor wordt het nog moeilijker om de bedwantsen te bestrijden. Laat dus je alles liggen, kom niet meer in de ruimte waar de bedwantsen zitten en schakel een professionele ongediertebestrijder in.

Tip 3 – Plaats een bedwantsenval bij twijfel van een bedwantsenplaag

Mocht je vermoeden dat je last hebt van bedwantsen, maar dit niet zeker weten. Dan kun je altijd een bedwantsenval plaatsen. Dit is een lijmval die warmte afgeeft en een lokstof bevat waar bedwantsen op afkomen. Als er daadwerkelijk bedwantsen in je huis zitten, dan lopen zij in de bedwantsenval en komen hier niet meer uit doordat ze vast blijven zitten aan de lijm. Op het moment dat je een aantal bedwantsen hebt gevangen, dien je een professional een bedwantsenbestrijding uit te laten voeren.

Tip 4 – Ga niet zelf bedwantsen proberen te bestrijden

Velen gaan eerst bedwantsen zelf proberen te bestrijden. Het lastige aan bedwantsenbestrijding is dat je alle bedwantsen in huis, dus ook de larven en eitjes van bedwantsen, moet bestrijden om een bedwantsenplaag effectief te bestrijden. Vergeet je ook maar een enkele bedwants, dan heb je binnen de kortste keren weer last van bedwantsenoverlast. Bedenk ook dat bedwantsen steeds resistenter worden tegen bestrijdingsmiddelen die voor particulieren verkrijgbaar zijn. Professionals beschikken over effectievere bestrijdingsmiddelen.

Tip 5 – Ga direct over op professionele ongediertebestrijding als je bedwantsen in je huis hebt

Zodra jij bedwantsen in je leefomgeving hebt, moet je direct de hulp inroepen van een professional. Bedwantsen zijn lastig te bestrijden, maar professionele ongediertebestrijders weten hoe. Bovendien beschikken professionals over de juiste bestrijdingsmiddelen en hebben de kennis in huis om te weten waar bedwantsen zich schuilhouden.