Advies en tips!
MENU
Direct bedwantsen bestrijden? Zoek bestrijder

Bedwantsenplaag

Word je elke morgen wakker met rode, jeukende bultjes? Grote kans dat je last hebt van een bedwantsenplaag! Bestrijd bedwantsen zo snel mogelijk, anders breidt een bedwantsenplaag zich alleen maar uit. Lees hier hoe je aan een bedwantsenplaag komt en wat je moet doen als je last hebt van een bedwantsenplaag.

Bedwantsen zijn echte reizigers

Bedwantsen komen jouw huis binnen, doordat je ze ergens anders vandaan meegenomen hebt, onbewust. Bedwantsen zijn zo klein dat het niet gek is dat je dit niet opmerkt. Steeds vaker reizen we de hele wereld over. Je slaapt in een hotel met bedwantsen, ze kruipen in jouw bagage en je neemt ze mee naar je volgende bestemming. Het is niet realistisch om vanaf nu te zeggen dat je nooit meer ergens anders slaapt dan in je eigen bed. Wat kun je dan wel doen om een bedwantsenplaag in je huis te voorkomen?

Ga zorgvuldig met je bagage om

Je verkleint het risico op een bedwantsenplaag als je zorgvuldig omgaat met je bagage. Ga je ergens anders overnachten? Volg onderstaande stappen op:

  • Laat je bagage eerst buiten de ruimte staan.
  • Controleer de ruimte op aanwezige bedwantsen. Geen ongedierte aangetroffen? Dan kun je de bagage uitpakken.
  • Zet je tas nooit op het bed, dan maak je het wel heel makkelijk voor de bedwants.

Kom je thuis na een weekend weg?

  • Zet je bagage ergens anders neer dan in de slaapkamer.
  • Was direct de inhoud van je tas op een hogere temperatuur dan 60 graden.
  • Na een dag kun je de tas meenemen naar je kamer.

Hoe krijg je een bedwantsenplaag?

Je weet nu hoe je bedwantsen in huis krijgt. Eenmaal in je huis verspreiden de bedwantsen zich. Ze gaan in je bed zitten, voeden zich met jouw bloed en leggen vervolgens eitjes. De eitjes komen na verloop van tijd uit, worden larven en uiteindelijk volwassen bedwantsen. Ook deze bedwantsen verspreiden zich weer door je huis en zo begint de cyclus van voor af aan als je bedwantsen niet laat bestrijden. En zo breidt de bedwantsenplaag zich alsmaar uit.

Bestrijd een bedwantsenplaag direct!

Zodra jij een bedwantsenplaag opmerkt in je leefomgeving dien je direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen. Met speciale bestrijdingsmethoden is een bedwantsenplaag binnen no-time bestreden. Het is niet mogelijk om de bedwantsen, de eitjes en de larven zelf te bestrijden. Het is wel verstandig om zo nu en dan zelf je matras te controleren op bedwantsen.